vineri, 28 decembrie 2018

Imprimarea corecta a fotografiilor


Sfaturi pentru imprimarea corecta a fotografiilor
Atunci cand sunt imprimate fotografii sunt mai multi factori care au tot potentialul de a afecta calitatea imaginilor printate. Marca de hartie, mixul de culori, cerneala si setarile din driver precum si uscarea neadecvata sunt factori foarte nocivi pentru calitatea unei imagini. Aceste probleme pot afecta o afacere cum este si activitatea photobooth pe care o organizeaza fotografii, deoarece imaginile obtinute nu vor fi la calitatea dorita.
Se recomanda sa se aleaga cele mai bune cartuse de imprimanta pentru photobooth si sa se tina cont de urmatoarele detalii inainte de imprimare.
Media Type – acesta este suportul de imprimare si pentru ca rezultatele obtinute sa fie cele mai bune, suportul va trebui sa fie selectat din driver. Echipamentul modifica modul in care se imprima imaginile tinand cont de suportul de imprimare selectat.
Calitatea imprimarii – prin selectia calitatii se poate alege rezolutia la care se va face imprimarea. Cum calitatea este proprotionala cu viteza, atunci cand calitatea este mai mare va creste si durata de imprimare. Selectia de calitate variaza tinand cont de suportul pe care se face imprimarea.
Modul de culoare – culoarea este potrivita pentru a putea obtine cea mai buna potrivire similara cu cea de pe monitor si sunt doua setari de baza in sensul acesta:
-          Natural – care se foloseste pentru fotografii si unde culoarea se modifica pentru a se obtine printuri cat mai naturale;
-          Culori vii – acest mod se foloseste pentru grafice sau pentru tabele si texte, iar culoarea se modifica pentru ca printurile sa aiba culori intense.
Densitatea de culoare – se va potrivi cantitatea totala de culoare existenta in imagine. Se poate mari cantitatea pentru ca imaginea obtinuta sa fie mai clara sau se poate diminua pentru a obtine imagini mai difuze.
Balanta de alb este cea care va potrivi nuanta zonelor de alb din imagini. Setarile camerei de fotografiat, luminozitatea si o serie de alti factori, vor influenta aspectul pe care il are albul. Zonele albe din poza pot sa para roz, verzi sau galbene sau in alte culori, in functie de cum este modificata balanta de alb.
Luminozitatea – cu ajutorul acestei setari este potrivita luminozitatea intregii imagini. Pentru a intuneca imaginea sau pentru a o face mai luminoasa se recomanda mutarea cursorului de pe stanga pe dreapta si invers.

2 comentarii:

  1. Sunt pasionat de fotografie și aceste articole nu îmi pot face decât foarte mult bine. Ești deschis unei discuții libere, undeva în privat despre experiențele tale ca fotograf?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cumparat o imprimanta color pentru a printa si poze dar din pacate calitatea lor lasa de dorit. Ai putea sa imi zici ce imprimanta ar trebui sa achizitionez? Un buget maxim ar fi cam de 1500 lei.

    RăspundețiȘtergere

Fotografii care ies din cabina foto

 Fotografiile care "ies din cabina foto" sunt adesea asociate cu un stil mai spontan și mai autentic, oferind o privire în culisel...