luni, 24 decembrie 2018

Cate cartuse are o imprimanta pentru photobooth?


Cate cartuse are o imprimanta pentru photobooth?
Imprimantele de birou au nevoie doar de patru cartuse de cerneala pentru cele patru culori CMYK pentru a functiona. Dar imprimantele foto trebuie sa imprime culori cu mult mai multe nuante si, mai presus de toate, o gama suficient de  larga de efecte speciale, si uneori se cer fotografii alb-negru. In prezent, Canon vinde o imprimanta PRO cu 1 pana la 12 cartuse si imprimante ieftine cu cerneala pe baza de coloranti avand cel putin sase cartuse care pot fi considerate cartuse de imprimanta pentru photobooth foarte bune.
Este incontestabil faptul ca imprimantele foto cu pigmenti cu mai mult de patru cartuse ofera o modalitate de redare mai "fotografica", adica cu mai multe nuante. Detaliile din imagini vor fi mai reale, fara distorsiuni si linii de departajare. Cu toate acestea, pentru imprimantele cu sase cartuse, magenta va fi mai deschis decat de obicei. Acest lucru este grozav pentru imprimari color, dar nu pentru alb-negru. Pentru asta, va fi nevoie de mai multe cartuse, mai ales de cele gri. Numai cu sase cartuse, imprimarile alb-negru au adesea o tenta dominanta care este greu de corectat, chiar si cu o calibrare corecta. De asemenea, este clar ca cele trei cartuse gri de la Canon Pro lucreaza perfect la minunatele imprimari NetB cu adevarat neutre si deosebit de frumoase.
Cresterea numarului de cartuse nu are aceleasi efecte si se va alege numarul in functie de imprimante si de marca: unele cartuse sunt folosite pentru a imprima mai multe culori saturate, unele cartuse suplimentare au doar efectul de a obtine o redare frumoasa in gradatii, iar altele sunt utilizate pentru a imprima corect alb-negru.
Intr-adevar, atunci cand o imprimanta trebuie sa imprime alb, trebuie doar sa stie sa evite contactul zonei respective cu cerneala. Logic, dar iata problema: sub anumite unghiuri, se vede ca imprimarea nu are aceleasi reflexii in cazul in care exista cerneala si locul ramas gol nu are un contur foarte bine definit. Reflexiile tusului nu sunt la fel cu cele ale hartiei si se recomanda alegerea numarului de cartuse potrivit pentru print.

2 comentarii:

  1. Deci, din ce înțeleg din acest articol, cu cât sunt mai multe cartușe, cu atât imprimanta este una mai bună și cu rezultate mai satisfăcătoare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am avut niciodata imprimanta cu multe cartuse, fiecare culoare separata. Doar din acelea cu 2 cartuse, unul negru si unul tricolor. Dar la reumplere, atunci cand reuseam sa nu „le ard” inainte de a se goli, se amestecau culorile. Ce nedumerire am eu: difera nuanta culorilor de la firma la firma? Sau toate sunt standard?

    RăspundețiȘtergere

Fotografii care ies din cabina foto

 Fotografiile care "ies din cabina foto" sunt adesea asociate cu un stil mai spontan și mai autentic, oferind o privire în culisel...