luni, 20 august 2018

Cabina foto azi

Cabina foto azi

           Cabinele foto au aparut prin anii 1888. Chiar daca azi pretul unei cabine foto este accesibil pentru orice fotograf , totusi se gasesc destul de greu cabine foto de vanzare. Principiul unei cabine fotografice este acela de a lista pe loc fotografii la o calitate decenta. O cabina foto este compusa dintr-o camera fotografica , o imprimanta , un touchscreen si un computer care sa interconecteze aceste instrumente.
Cabinele foto pot fi cu fise , mod in care modelul cumpara pe loc fotografiile sau fara fise , mod in care cabina foto se inchiriaza pe un anume interval orar. O cabina foto nu depaseste inaltimea de 2 m si poate fi confectionata din lemn, plastic , material feroase.De asemenea cabina foto este dotata si cu sistem de iluminare performant pentru o mai buna calitate a fotografiilor. Pretul de inchiriere a unei cabine foto variaza intre 200 si 400 euro pe eveniment cu listarea fotografiilor nelimitat. Unele cabine foto pot lista chiar si magneti de frigider.
               La moda si practice , sunt cabimele foto amplasate in mall-uri , loc in care puteti printa fotografii tip pasaport. 8 asemenea fotografii nu depasesc 20 lei si sunt listate pe loc. Cabinele foto se gasesc de cumparat pe piata cu un pret cuprins intre 4000 si 7000 euro. Daca la inceputurile lor o fotografie se lista in 5 minute , azi nu se depaseste un minut pentru listarea fotografiilor.

Iata o cronoligie a evolutie cabinelor foto:

  • 1883 Matheu Stiffens a depus brevetul pentru o cabina foto
  • 1888 william Pope si Eduard Poole depune un nou brevet
  • 1889 T.E. Enjabert , inventator francez isi expune cabina foto
  • 1890 Bernitt Conrad a construit o noua cabina foto
  • 1925 Anatol Josepho construieste prima cabina foto cu perdea
  • 1927 cabinele foto s-au raspandit in Canada si Europa 

2 comentarii:

  1. Frumoase aceste articole care țin să aducă în prim plan istoria acestor dispozitive care devin atât de folositoare în vremurile noastre. Pe când un articol și despre istoria DSLR-urilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca vreau sa inchiriez o cabina foto si nu am in zona mea, cum pot proceda?

    RăspundețiȘtergere

Fotografii care ies din cabina foto

 Fotografiile care "ies din cabina foto" sunt adesea asociate cu un stil mai spontan și mai autentic, oferind o privire în culisel...